0%

Ferdinand knedle

0%

Ferdinand knedle

Pregledaj košaricu

Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express Dina MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa
background-color
ruka zvono
ruka zvono
kruna
kruna
scena

Bio jednom jedan car Ferdinand koji je obožavao knedle. Toliko ih je volio da ih je, neovisno o godišnjem dobu, uvijek morao dobiti na zapovijed. Stoga je u povijesti ostao zapamćen po izreci

Ja sam car! Hoću knedle!

zavesa
zavesa
dots
spark
krilca
Fun fact
Austrijska poslovica kaže: "Ako ne jedeš knedle, gladan si tijekom cijelog dana."
dots
spark
krilca
Fun fact
Iz knjige Jelovnik Nikole Tesle u 60 priča saznajemo da je veliki znanstvenik obožavao knedle sa šljivama, koje mu je pravila mama Georgina. U Grazu, gdje je studirao elektrotehniku, uživao je u češkim knedlama prelivenim bešamel umakom i usitnjenim bademom.
dots
spark
krilca
Fun fact
Poznato je da je upravo car Ferdinand 1848. godine potvrdio izbor Josipa Jelačića na mjesto Bana Hrvatske banovine. Povijesni izvori potvrđuju da su, između ostalog, dijelili i ljubav prema knedlama.
dots
spark
krilca
Fun fact
Knedle na različitim jezicima: njemačka riječ "knödel" potječe od latinske "nōdus" ("knot" tj. čvor). U Mađarskoj su "gombóc", u Sloveniji "knedl(j)i" ili (nešto rjeđe) "cmoki". U Češkoj "knedlíky" (knedlički)) u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Srbiji su "knedle".
dots
spark
krilca
Fun fact
Mozart je jednostavno obožavao knedle od jetrice s kiselim kupusom i najradije ih je jeo u kombinaciji s crnim pivom.
dots
spark
krilca
Fun fact
Ferdinand knedle inicirale su pokretanje Svjetskog dana knedli. Jeste li znali da je 8. rujna 2020. godine po prvi put obilježen Svjetski dan knedli?
background
tanjir senka
ruka ruka
tanjir senka
ruka ruka
tanjir senka
tanjir senka
ruka ruka

Četiri vrste sira

Ni dvije, ni tri, nego četiri

Netko pomisli na pastu, netko na pizzu...a mi na knedle!

Špinat mozzarela

Pjenasto-kremasto zadovoljstvo

Carski doručak. Za savršen početak dana.

Pršut-rukola

Jelo za sva 3 (4, 5…) obroka

Pršuta, rikula, sir, sezam, vrijeme je za ručak! (Mada sjajno idu i za doručak i večeru)

Šljiva

Po Bakinoj recepturi…

…jer dobre stvari ne treba menjati. A odaćemo vam i tajnu – više puta smo čuli da bake rado svraćaju na knedle sa šljivama kod nas, kažu da su kao da su ih same pravile!

Marelica

Sunce u vašem tanjuru

Neki recepti se ne mijenjaju. Knedla s marelicom: tradicija, minimalizam, jednostavnost - spojeni u savršenstvo domaće kuhinje.

Nutela krema

Najslađa…

Za hitne slučajeve pada šećera. Dozirati pažljivo! Legenda kaže…

Malina slatki sir

Cheese cake na naš način

Kada bi knedla bila cheese cake, pravili bi je tako što maline uvaljamo u slatki sir pa ih obučemo u najslasnije domaće tijesto od krumpira, i na kraju ih pospemo zlatnim magičnim prezlama.

Malina čokolada

Crno, crveno i crno savršenstvo

Cijeli plodovi maline obavijeni crnom čokoladom i uvijeni u Oreo prah.

Čoko-višnja

Švarcvald u knedli

Sočno savršenstvo u spoju višnje i čokolade. Naša definicija carskog osjećaja.

Amaretti

Evergreen među okusima

Amaretti pravo iz Italije vespom stiže u Ferdinand knedle i udružuje se s bademovom kremom.

Orah

Za kraljevske nepce

Po uzoru na tortu Kraljice Marije, napravili smo profinjenu kremu od oraha, posuli knedlu grilijaž posipom s pečenim lješnjakom i bademima.

Pistaći

Slatko, hrskavo i zarazno

Kombinacija paste od pistacija, badema i malina... slatka i zarazna skoro koliko i grickanje pistacija!

Marakuja

Spoj ukusa Srbije i Perua

Za neumorne avanturiste, marakuju koja stiže iz južnoameričkih tropa uparili smo sa divljom kupinom i nježnim mascarpone sirom.

Kokos

Aloha kokos valovima

Kokos, lješnjak i šumsko voće kupaju se u bijeloj čokoladi i zamišljaju da su u najslađem oceanu.

#slatkamala

Nježna harmonija okusa

Crna čokolada, naranča i lješnjak. Kombinacija dovoljno smjela, a dovoljno poznata. Uživati najbolje uz kuhano vino i pucketavi kamin.

Carska knedla

Za najveće careve!

Carska poslastica s 3 vrste najfinije belgijske čokolade i francuskim hrskavim keksom.

yellow
yellow yellow yellow yellow
noz viljuska
kruna
kruna
kruna
viljuska
scena scena

Za tvoj carski osjećaj!

Ferdinand knedle ne žele previše filozofirati. Jednostavno, želimo ti omogućiti da se osjećaš kao car kad god da ti se jedu knedle! Da bismo to postigli (opet bez previše filozofiranja), potrebni su najkvalitetniji sastojci! Za sve naše knedle koristimo tradicionalnu recepturu za pripremu tijesta od svježeg krumpira, koji se obrađuje i kuha u našoj radionici, na isti način kao što su to radile naše mame i bake
"Ceo fazon" knedli upotpunjavaju inovativna slatka punjenja od sirovina poput prvoklasnog voća, najkvalitetnije belgijske čokolade, kreme od pistacija, badema i oraha pripremljenih po našim recepturama, kao i posip koji sami radimo.
Daljnjom analizom procedura neophodnih za carski osjećaj došli smo do zaključka da jedino svježa knedla može omogućiti carski užitak. Iz tog razloga odlučili smo da se sve Ferdinand knedle pripremaju "danas za danas", od svježeg tijesta umiješanog u našim trgovinama, a knedle kuhamo cijeli dan, pred vama!
Od otvaranja prve trgovine Ferdinand knedli u studenom 2016. godine, pored tradicionalnih knedli sa šljivama i marelicama, u kojima smo kao djeca uživali, razvili smo desetine receptura za nove okuse i posipe pa tako ljubitelji ove tradicionalne slastice svakog dana mogu uživati u 20 slatkih i 10 slanih okusa.

Lokacije

Priča Ferdinand knedli započela je otvaranjem trgovine u Beogradu 2016. godine. U želji da povećamo dostupnost knedli što većem broju ljubitelja ove tradicionalne slastice, vremenom su se otvarale nove lokacije.